СБУ затримала на хабарі начальника Льотної академії НАУ

Читать на русском
СБУ затримала під час отримання хабаря у 20 тисяч доларів начальника Льотної академії Національного авіаційного університету (НАУ) і посередника.

СБУ затримала під час отримання хабаря у 20 тисяч доларів начальника Льотної академії Національного авіаційного університету (НАУ) і посередника - начальника Льотного училища при цьому ж університеті.

Про це повідомляє сайт СБУ в п'ятницю, 3 вересня.

Чиновники вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних підприємств за укладення договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови, начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.

Оперативники затримали посередника під час отримання усієї суми хабара при виїзді з Кропивницького. Він планував втекти до Києва. Крім того, СБУ затримала також керівника Льотної академії, який на власному автомобілі їхав на зустріч із посередником.

Тривають слідчі дії за місцями роботи та проживання зловмисників. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у здійсненні кримінального злочину за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України). Крім того, готується обрання запобіжного заходу.

Відомо, що з 10 березня 2021 начальником Льотної академії НАУ є Олександр Чумак.

Раніше НАБУ затримало на хабарі члена Комісії з азартних ігор.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: