Аграрії зібрали рекордний урожай зерна – МінАП

Читать на русском
В Україні зібрали майже 45 мільйонів тонн ранніх зернових, в тому числі майже 33 млн тонн пшениці. Це рекорд за всю історію.
Роман ЛещенкоФото Слово і діло

Українські аграрії завершили збирання ранніх зернових, зібравши рекордний урожай у 44,8 млн тонн з площі 10,2 млн га.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики в п'ятницю, 3 вересня.

Як змінювалась урожайність основних культур в Україні протягом 2017-2020 роківУ 2020 році через посуху в Україні зібрали менший урожай пшениці, кукурудзи, цукрового буряка, овочів та ягід, ніж у попередні роки.

Так, пшениці намолочено 32,8 млн тонн, ячменю, - 10,94 млн тонн, насіння ріпаку - 2,8 млн тонн, гороху - 0,57 мільйона тонн.

Максимальна врожайність пшениці - у Хмельницькій області (65,2 ц/га), ячменю - в Київській (57,2 ц/га), ріпаку - в Хмельницькій (35 ц/га).

Лідером із намолоту зерна є Одещина із показником понад 4,1 млн тонн. По 3 млн тонн зерна намолотили в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

«Враховуючи неврожай на інших континентах, кон’юнктура світових цін є сприятливою для аграрної продукції України і посилює роль нашої держави у глобальній продовольчій безпеці. Відповідно агросектор, за такої державної підтримки, може у 2021 році може сформувати понад половини обсягу валютної виручки держави та забезпечити п’яту частину ВВП України», - зазначив міністр агрополітики Роман Лещенко.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Слово і діло» Роман Лещенко прогнозував, коли РНБО введе санкції проти земельних махінаторів і яким буде урожай в цьому році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: