Лещенко провалив обіцянку оперативно завершити формування Мінагрополітики (оновлено)

Читать на русском
Міністр аграрної політики Роман Лещенко не встиг за кілька місяців завершити формування відомства. Таку обіцянку він давав ще у лютому.
Слово і діло

Міністр аграрної політики Роман Лещенко попри обіцянку не зміг завершити формування міністерства за кілька місяців.

Таке зобов'язання глава відомства давав 4 лютого 2021 року, нагадує «Слово і діло».

«Це питання місяців, коли міністерство буде повністю сформоване з регуляторів, які повинні забезпечувати аграрну політику. Нам не треба великого штату, 200-220 людей нам достатньо для того, щоб ми працювали, як команда. І ми це зробимо, я дав обіцянку, кілька місяців і буде результат», – заявив тоді міністр.

Роман ЛещенкоМіністр аграрної політики та продовольства України

Згодом, у середині червня Лещенко в інтерв’ю «Слово і діло» сказав, що відновити повноцінну роботу міністерства можна буде у найближчі тижні. Він уточнив, що функція сільського господарства повертається від Мінекономіки до Міністерства аграрної політики і більше ста штатних одиниць буде переведено, а загальна чисельність співробітників МінАПК сягатиме 300-310 осіб.

«Функції, в тому числі, пов'язані з продовольчою безпекою, безпечністю харчових продуктів, питання торгівлі, експорту, інвестицій – все буде повернуто на історичну Батьківщину, на Хрещатик, 24... Після того, як ми приберемо дуалізм, відновимо історичну справедливість, Міністерство аграрної політики запрацює так, як має бути», – сказав Лещенко, уточнивши, що це станеться за кілька тижнів.

Однак, згодом на запит «Слово і діло» у Мінагрополітики повідомили, що станом на 14 липня штат працівників апарату міністерства укомплектований на 58% від штатної чисельності, а на зайняття 32 вакантних посад державної служби оголошено конкурс.

Оскільки з лютого протягом кількох місяців повністю завершити формування Мінагрополітики так і не вдалося, ця обіцянка отримує статус «не виконано».

Оновлено 16.08.2021

У пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства наголосили, що міністерство зробило все від себе залежне і можливе для виконання обіцянки.

Там пояснили, що повноваження міністерству передали лише 21 квітня 2021 року, а почали фінансувати із травня, після ухвалення відповідного закону.

Станом на 16 серпня 2021 року Міністерство штатно наповнене на дві третини і процес відбору фахівців на вакантні посади триває.

Також у МінАПК зазначили, що тільки 25 травня 2021 року завершилося виконання усіх нормативних заходів, які дозволили відновити діяльність Міністерства у повному обсязі.

Згідно з графіком, на початку червня було оголошено і розпочато проведення конкурсів на вакантні посади. 78 державних службовців було переведено з Міністерства економіки. За результатами конкурсу, які оприлюднюються не пізніше, ніж протягом 45 календарних днів, було закрито ще 75 вакантних посад. Подальший процес працевлаштування людей на державну службу уповільнився через зміну правил.

Як відомо, наразі усім кандидатам для проходження на державну службу потрібно пред’явити сертифікат про рівень володіння державною мовою. Через обмежений перелік центрів та кількість місць для здачі іспиту кандидати зіштовхнулися з проблемою реєстрації, що призвело до уповільнення процесу їхнього працевлаштування.

Що стосується питання збільшення граничної чисельності МінАгро до 300 штатних одиниць, то нині воно перебуває на опрацюванні в центральних органах виконавчої влади.

Нагадаємо, раніше ми публікували інтерв’ю з Романом Лещенком, у якому він розповів, зокрема, коли РНБО введе санкції проти земельних махінаторів та яким буде урожай цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: