«Східне партнерство»: як Україна хоче трансформувати програму

Читать на русском
Україна хоче, щоб Східне партнерство підтримувало політичну інтеграцію в ЄС. Якщо ні, то Україна буде пропонувати інші формати співпраці.
Слово і діло

Україна хоче трансформувати ініціативу «Східне партнерство», щоб вона підтримувала політичну інтеграцію в Євросоюз.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповіла віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

За її словами, Україна є лідером «Східного партнерства» і готова себе цим лідером проявляти, поки ініціатива слугуватиме досягненню цілей – економічній інтеграції, політичній інтеграції або формуванню політики розширення ЄС.

Ольга СтефанішинаВіце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України
Стефанішина у програмі уряду обіцяє забезпечити модернізацію та посилення ініціативи «Східне партнерство»Сказано 12 червня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Сьогодні настав час, коли ми говоримо про перегляд ініціативи «Східне партнерство», тому що Україна ставить питання політичної інтеграції. До певної міри «Східне партнерство» дозволяє нам цю політичну інтеграцію забезпечувати. Ми хочемо бачити горизонт розширення Європейського союзу: як буде виглядати ця політика щодо країн, які чітко заявили про свої наміри стати членом ЄС і виконують Угоду про асоціацію – змінюють своє законодавство, свої правові системи, встановлюють єдині економічні рамки взаємодії з ЄС. Що далі? Сьогодні «Східне партнерство» не дає відповіді на це питання», – заявила Стефанішина.

«Якщо ініціатива «Східного партнерства» може бути трансформована таким чином, щоб підтримувати політичну інтеграцію, то ми готові рухатися в цьому напрямку. Якщо ні – ми будемо пропонувати інші формати», – додала віцепрем'єр.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, які країни і для чого беруть участь у програмі «Східне партнерство».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: