Україна на межі виходу із «зеленої» зони – KSE

Читать на русском
В Україні коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 перевищив гранично допустимі для зеленої зони 4 відсотки.
фото з відкритих джерел

В Україні коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 перевищив гранично допустимі для «зеленої» зони 4%. Незабаром країна може покинути «зелений» рівень епіднебезпеки.

Такі дані оприлюднили експерти Київської школи економіки (KSE).

Ситуація загострюється: чого очікувати від осіннього спалаху коронавірусуСитуація з коронавірусом в Україні почала загострюватись. Коли буде новий спалах COVID-19 та чи варто готуватися до локдауну, читайте у матеріалі Слово і діло.

«В Україні захворюваність прискорює ріст. Кількість випадків захворюваності на COVID-19 за тиждень знову зросла на чверть. І зараз вже два дні поспіль не виконувалася умова «зеленого» рівня епіднебезпеки - коефіцієнт виявлення випадків інфікування перевищив граничні 4%. У разі невиконання такої умови протягом ще одного дня, національна комісія ТЕБ та НС може ухвалити рішення про вихід України з «зеленої» зони», - йдеться в прогнозі.

На думку експертів, ситуація все ще залишається контрольованою, однак навантаження на медичну систему продовжує зростати: кожне п'яте ковідне ліжко зайняте пацієнтами, на 14% зайняті ліжка з киснем.

У KSE підкреслили, що регіоном-антилідером за рівнем захворюваності залишається Чернівецька область.

Решта регіонів знаходяться у зоні підвищеного ризику спалаху. У 11 українських областях (Київська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області) коефіцієнт виявлення випадків перевищує рекомендовані ВООЗ 5%.

На попередньому тижні таких регіонів було шість.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили 2477 нових випадків коронавірусу.

У Києві вирішили, що посилять контроль за виконанням карантинних правил.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: