Податкова амністія: стартувало добровільне декларування

Читать на русском
З 1 вересня в Україні стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Воно триватиме один рік.
фото з відкритих джерел

В Україні з 1 вересня почалося одноразове добровільне декларування. Українці мають право подати декларацію із зазначенням активів, що належать їм і з яких не були сплачені податки і збори.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Податкова амністія: хто зможе подати одноразову декларацію та як це зробитиПодати одноразову декларації можна з 1 вересня. Хто може подати декларацію та як це зробити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«В добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Добровільне декларування - це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші і активи», - йдеться в повідомленні.

Влада вважає, що такий вид декларування створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, і залучення їх до економіки України.

Кампанія з добровільного одноразового декларування активів триватиме до 1 вересня 2022 року.

Українцям запропоновані три основні ставки: 5% - загальна ставка для валютних цінностей та майна, які перебувають в Україні; 9% - для іноземних активів; 2,5% - для декларування активів у вигляді ОВДП.

Громадянам не потрібно декларувати власну квартиру, загальна площа якої не перевищує 120 кв. метрів, будинок площею до 240 кв. метрів або земельну ділянку в межах норм безоплатної передачі (приватизації). Також не підлягає декларуванню автомобіль, якщо він у власному постійному користуванні і не використовується для комерційних цілей.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про податкову амністію 16 липня цього року.

«Слово і діло» докладно писало про те, як подати одноразову декларацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: