Італія спростила в'їзд для вакцинованих українців

Читать на русском

Італія скасувала вимогу п'ятиденної самоізоляції для українців при наявності сертифікату про вакцинацію від COVID-19 і негативного результату ПЛР-тесту або на антиген.

Такі дані опубліковані на інтерактивній карті МЗС України.

Вакцинація від COVID-19: скільки дорослого населення прищепили країни світуНа Мальті від коронавірусу вакцинували 89,6 відсотка дорослого населення, в Ісландії – 74,8 відсотка.

Таким чином, українцям більше не потрібно проходити самоізоляцію при наявності негативного результату молекулярного або антигенного тесту на коронавірус, зробленого за 72 години до приїзду, а також надавши «зелений» сертифікат європейського зразка Green Pass про завершення повного курсу вакцинації однієї із затверджених Європейським агентством з лікарських засобам вакцин (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca).

«Зелений» паспорт надається завжди разом з негативним результатом тестування. В іншому випадку після прибуття в Італію громадяни повинні пройти самоізоляцію тривалістю п'ять днів, після чого зробити повторний тест на COVID-19, який повинен підтвердити негативний результат.

Також мандрівникам до Італії необхідно мати заповнену онлайн-форму санітарного контролю Passenger Locator Form.

Діти до 6 років звільняються від вимоги тесту, але все одно повинні самоізолюватись у разі потреби.

Ці норми діятимуть до 25 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, Туреччина у вересні впровадить нові правила для туристів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: