Удар США по ІДІЛ в Кабулі призвів до загибелі дев'яти цивільних – CNN

Читать на русском
Удар по смертниках ІДІЛ призвів до того, що супутні втрати при ліквідації терористів склали не менше дев'яти цивільних
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

В результаті удару американського безпілотного літального апарату по автомобілю зі смертниками терористичної організації ІДІЛ в Кабулі загинуло дев'ять цивільних, у тому числі шестеро дітей.

Про це [повідомило] (https://edition.cnn.com/2021/08/29/asia/afghanistan-kabul-evacuation-intl/index.html) CNN з посиланням на родича загиблих, пізніше інформацію підтвердив прессекретар Центрального командування США Білл Урбан.

«Ми знаємо, що в результаті руйнування транспортного засобу відбулися значні і потужні вибухи, які свідчать про наявність великої кількості вибухового матеріалу всередині, що могло призвести до додаткових жертв. Неясно, що могло статися, і ми проводимо подальше розслідування» - прокоментував інцидент Урбан.

Раніше повідомлялося про те, що на території Кабула в неділю, 29 серпня, прогримів потужний вибух, в результаті ракетного обстрілу.

Пізніше в Пентагоні підтвердили інформацію ЗМІ про те, що американські війська здійснили ракетний удар по території Кабула. Удар був нанесений по автомобілю, в якому пересувалися терористи-смертники ІДІЛ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: