Стало відомо, скільки людей вважаються зниклими безвісти в ОРДЛО

Читать на русском
В ОРДЛО вважаються зниклими безвісти близько 260 громадян. В окупованому Криму зникли близько 50 осіб.
фото з відкритих джерел

На тимчасово окупованих РФ територіях Донецької та Луганської областей вважаються зниклими безвісти близько 260 громадян. В окупованому Криму зникли близько 50 осіб.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України сьогодні, 30 серпня, у Міжнародний день жертв насильницьких зникнень.

Як боротимуться із російською паспортизацією мешканців ОРДЛОРосія готується до нового етапу паспортизації українців в ОРДЛО. Тим часом нардепи реєструють законопроєкт з метою протидіяти цьому процесу. Наскільки дієвими є такі ініціативи і як може протидіяти Україна – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

За даними Уповноваженого ВР з прав людини, зниклими безвісти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вважаються 258 осіб, в тому числі 67 військовослужбовців і резервістів.

Водночас у Криму і Севастополі з початку російської окупації щонайменше 44 людини стали жертвами насильницьких зникнень. Доля 15 з них досі невідома.

У МЗС назвали їхні імена: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арсен Алієв, Ервін Ібрагімов, Ескендер Ібраїмов, Ескендер Апселямов, Руслан Ганієв, Арлен Терехов.

За даними міністерства, переважна більшість цих людей є проукраїнськими активістами, які відкрито виступали проти російської окупації.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова раніше назвала кількість українців у тюрмах РФ і ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: