Три чверті українців незадоволені своєю поточною зарплатою – результати соцопитування

Читать на русском
53,6% респондентів вимагатимуть підвищення зарплати найближчим часом. 34,3% - воліли б знайти нове місце роботи з більш високою заробітною платою
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українці відверто незадоволені рівнем своєї заробітної плати. Так, 74,1% опитаних фахівців заявили, що поточний рівень зарплати їм не подобається.

Про це повідомляє Finance з посиланням на результати опитування, проведеного сайтами з пошуку роботи.

Опитування пройшли фахівці з низки сфер зайнятості - виробництво, освіта, державний сектор, медична сфера, будівництво, IT, Готельно-ресторанна галузь, аграрний сектор, логістика та інші. З них 62,5% опитаних фахівців мають понад 7 років професійного досвіду, 22,7% - понад 3 роки досвіду і 14,8% з досвідом до 3 років.

Підсумки опитування за станом заробітної плати:

  • 42,4% - досить давно не отримували підвищення заробітної плати;
  • 23,9% - навіть не пам'ятають, коли їхня зарплата підвищувалася;
  • 21,7% - отримали підвищення заробітної плати нещодавно;
  • 12% опитаних - при переході на нове місце роботи.

Наскільки українці задоволені поточною зарплатою:

  • 74,1% - не задоволені рівнем своєї заробітної плати, але поки не бачать можливості її підвищення;
  • 23,6% - вистачає їх зарплати, але хотілося б краще;
  • 2,3% - повністю задоволені своєю заробітною платою.

Борги із зарплат: у яких галузях економіки і регіонах найважча ситуаціяЗаборгованість із зарплати за шість місяців 2021 року зросла до майже 3,6 млрд грн. Найбільші борги у галузі промисловості.

53,6% респондентів вимагатимуть підвищення зарплати найближчим часом. 34,3% - воліли б знайти нове місце роботи з більш високою заробітною платою без розмови з нинішнім роботодавцем про підвищення. 33,2% воліли б знайти нове місце роботи з більш високою заробітною платою і потім поговорити з нинішнім роботодавцем про підвищення. Були готові попросити підвищення заробітної плати у нинішнього роботодавця з готовністю до можливої відмови та звільнення всього 32,5% опитаних.

72,6% українських фахівців готові звільнитися, якщо заробітну плату не підвищать, 27,4% опитаних до цього не готові. 52,7% фахівців були б задоволені підвищенням більш ніж на 40%. У 33,6% випадків підвищення заробітної плати на 20-30% було б задовільним. 12,6% респондентів відповіли, що їм було б достатньо 10-20%, а підвищенням до 10% були б задоволені всього 1,1% опитаних.

Нагадаємо, переважна більшість українців мріє мати міцне здоров'я, трохи менше хочуть мати більшу заробітну плату. Найменше українці мріють про побудову кар'єри.

В Україні 67,1% громадян віднесли себе до бідних. Велика частина українців вважає, що сума понад 22 тисячі гривень на місяць дозволила б їм відносити себе до представників середнього класу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: