Зеленський вшанував пам'ять загиблих за Україну

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні у Києві вшанував пам'ять полеглих за країну в День пам'яті захисників України.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сьогодні у Києві вшанував пам'ять полеглих за країну в День пам'яті захисників України.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у неділю, 29 серпня.

Війна та мир в обіцянках Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо ДонбасуЯк за роки президентства змінювалася риторика Володимира Зеленського щодо війни на Донбасі.

«У День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Президент Володимир Зеленський поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих за нашу державу, розташованої на вул. Трьохсвятительській у Києві», - сказано в повідомленні.

У церемонії пам'яті загиблих захисників також взяли участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак, голова Верховної ради України Дмитро Разумков, прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, заснований в 2019 році указом Зеленського №621. Його заснували з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Сьогодні о 10 годині відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Протягом майже 40 хвилин у Міністерстві оборони зачитуватимуть імена полеглих Героїв. Прозвучить військовий салют їх пам'яті. Також 228 раз вдарить траурний Дзвін.

Нагадаємо, на цьому тижні на Донбасі в зоні ООС загинули двоє українських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: