Кулеба закликав визначити чітку дорожню карту вступу України в НАТО та ЄС

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав надати Україні чітку дорожню карту для вступу в НАТО та ЄС.
Вікіпедія

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав США та їхніх європейських союзників інституційно закріпити місце України в західному світі прийняттям дорожньої карти вступу України в НАТО і Європейський Союз.

Про це міністр написав у статті для видання Foreign Affairs.

«Що США і їхні союзники повинні змінити в своїй політиці, щоб вона відповідала новим реаліям? У випадку України йдеться, насамперед, про інституціалізацію місця нашої держави в західному світі. Час США і європейських союзників, зрештою, визначити чітку дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС», – зазначив Кулеба.

Україна повинна вимагати від США статус союзника поза НАТО – експертПрезиденту України Володимиру Зеленському варто підняти цю тему при візиті до Вашингтона і зустрічі з президентом США Байденом

Міністр додав, що США та їхні західні партнери мають можливість розробити амбітну стратегію щодо регіону, що передбачає особливу політику з урахуванням обставин окремих країн і блоків.

«У випадку України і Грузії головним пріоритетом повинно бути просування на шляху вступу наших країн в НАТО. Як сам Альянс зазначив у підсумковій декларації саміту 2008 року в Бухаресті і підтвердив на саміті в Брюсселі в цьому році, цей день неминуче настане», – підкреслив міністр.

За його словами, крім взаємодії з безпеки, Україна і Грузія також віддані подальшій економічній і політичній інтеграції з Європою.

Глава МЗС України вказав, що Україна вже досягла значного прогресу в реформах, хоча потрібні подальші внутрішні трансформації. Йдеться, насамперед, про викорінення корупції.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба також назвав чотири тематичні панелі «Кримської платформи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: