Людину, яка облила Порошенка зеленкою, відпустили з поліції – адвокат

Читать на русском
Швидше за все 27 серпня поліція оголосить підозру згідно зі статтею про хуліганство, хоча представники експрезидента наполягають на ст. 346 КК України
Петро ПорошенкоВідкрите джерело

З поліції 26 серпня відпустили людину, яка після Дня Незалежності України облила зеленкою п'ятого президента країни, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка.

Про це повідомив адвокат експрезидента Ігор Головань, передає УНІАН.

«Людину, яка скоїла цей ганебний напад, вже відпустили. Спочатку його десь сховали в надрах Національної поліції. Як нам зараз повідомили: не пред'явлено підозри. Не зроблено фактично нічого. Людина тільки викликана на завтра для повідомлення підозри. Відбудеться це чи ні - можна робити ставки» - розповів він.

Юрист додав, що швидше за все 27 серпня поліція оголосить підозру згідно зі статтею про хуліганство, хоча представники експрезидента наполягають на ст.346 КК України - вчинення нападу на державного діяча.

«Як натякнули, зверху йде така позиція, що це – звичайне хуліганство. Хоча кожному більш-менш осудному зрозуміло, що напад на лідера опозиції... Причому не просто напад, а напад небезпечно для життя, здоров'я, для очей... І документи про це зараз мій колега передає... Цей напад було скоєно у зв'язку з політичною діяльністю Петра Порошенка як п'ятого президента і лідера опозиції. Тобто, це очевидно, що 346 стаття Кримінального кодексу України... Ми отримали інформацію, що це була група. Діяв цей нападник не сам, що з ним було мінімум троє, наскільки ми з'ясували, осіб, які дійсно координувалися» - підсумував Головань.

Нагадаємо, що 24 серпня, під час урочистих заходів у центрі Києва невідомий облив зеленкою експрезидента України Петра Порошенка.

Пізніше правоохоронці встановили особу чоловіка, який облив зеленкою експрезидента Петра Порошенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: