Зеленський назвав причини, за якими він схвалив проведення параду на День Незалежності

Читать на русском
Зеленський вважає, що українці мають право побачити українську армію, на яку витрачаються бюджетні кошти
Ілюстративне фотоІнтерфакс-Україна

Святковий парад до Дня Незалежності проводиться з метою демонстрації українцям військово-технічних досягнень країни - громадяни повинні побачити, на що конкретно витрачалися бюджетні кошти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, 23 серпня повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна.

Три Дні Незалежності Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо святкуванняВолодимир Зеленський в 2020 році говорив, що військова техніка повинна бути на сході, а не в Києві на параді. В 2021-му військовий парад пройде за участю представників і техніки всіх сил сектору безпеки і оборони.

«У такий важливий рік, під час важливих самітів ми повинні показати все, що є в Україні - якої якості, якого рівня. Ми постійно збільшуємо бюджет для наших військових. Я цим пишаюся. І я хотів би, щоб на 30-річчя нашої незалежності, а я буду говорити вже - відновлення нашої незалежності - ми повинні показати всі наші досягнення і парад. Ми покажемо нові танки, ми покажемо наші літаки, вертольоти, ми покажемо, як за останні два роки змінився технічний склад нашого МВС - це не тільки Національна поліція, це і прикордонники, це і вертольоти ДСНС, це не тільки українські вертольоти, а й французькі» - заявив він.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Хрещатику пройде 5000 військових. Також на параді в День Незалежності проїде новітній український танк.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: