У соцмережах обговорюють святкування Дня Незалежності України

Читать на русском

Україна відзначила 30-ту річницю Незалежності. Що в соцмережах думають про святкування – в добірці.
president.gov.ua

В Україні відбулися урочистості з нагоди 30-ї річниці Незалежності. У центрі Києва пройшов військовий парад, в якому були задіяні близько 400 одиниць техніки та 5 тисяч військових і силовиків. Президент Володимир Зеленський виступив з промовою, а також нагородив військових і діячів мистецтва. Крім того, показали відеоролик і спектакль «ДНК» про найважливіші події в українській історії. У добірці «Слово і діло» – що про святкування думають у соцмережах.

«Як на мене, це найкращий парад за всі 30 років. Принаймні я не пам'ятаю такого масштабу – з авіацією, флотом, в різних містах одночасно – Одеса, Дніпро, зона ООС. Найбільше мені сподобалося, що все дійство відбувалося з позиції спокійної сили, а не з бажання комусь щось довести. І те, що першими йшли ветерани російсько-української війни – вони завжди повинні бути першими як для держави, так і для нас з вами. Промова Зеленського була сильною, тут без коментарів», – написав Сергій Іванов.

«Очевидно, що команда президента орієнтувалася на глядача, пардон, на виборця. Були ретельно враховані смаки різних соціальних груп, різних ідеологічно ціннісних меншин, що становлять наше суспільство. Всі персони і події щодо яких немає суспільної злагоди, від Мазепи до Революції гідності, були прибрані. Залишився збалансований і трохи прісний салат, який повинен потроху задовольнити всіх», – написав Валерій Пекар.

«Щодо промови Зеленського і ролику про Україну, щоб не лаятися в свято, тільки одне зауваження – дуже-дуже слабо творці постановки знають історію України. Майже не знають поза стандартного набору пліток і міфів з радянських підручників історії для середньої школи. Ще якось більш-менш в курсі трагічних подій. Але історичних перемог, героїв не знають і не розуміють. І поки ліквідація елементарної безграмотності з власної історії у керівників країни не відбудеться, до тих пір всі претензії на святкування тисячолітньої державності будуть лубком і «совком». І промовчати про Революцію гідності і російську агресію – це ганебна боягузтво», – вважає Ольга Лень.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, як змінювалося ставлення українців до незалежності з 1991 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: