У Росії прямо на аеродромі згорів винищувач МіГ-29

Читать на русском
За заявами російських експертів, причиною пожежі стали дії некваліфікованих ремонтників. Офіційно причину пожежі не розголошують.
Фото з місця подійTelegram

У Росії в результаті аварії на військовому аеродромі в Астраханській області згорів винищувач МіГ-29. Причиною пожежі стали дії ремонтників в ході планового ремонту літака.

Про це 23 серпня повідомив російський Telegram-канал Baza.

«Літак проходив планово-ремонтні роботи у військовій частині в Наріманівському районі. Рано вранці МіГ-29 спалахнув і повністю вигорів» - сказано в повідомленні.

Російські експерти заявили деяким виданням РФ, що всьому виною

«Винищувач МіГ-29 існує з початку 1980-х років, тобто ось уже 40 років, постійно випускаються його більш досконалі модифікації. Так що проблема тут зовсім не в літаку, а технічному забезпеченні, системах ремонту. Ймовірно, в такому випадку ми говоримо про те, що ремонт виконували некваліфіковані співробітники, які не дотримувалися правил пожежної безпеки» - заявили вони.

Втім, останнім часом Росії з літаками не дуже щастить. Так, 19 серпня в Росії сталася чергова авіакатастрофа за участю військового літака. В Астраханській області в ході планового польоту розбився винищувач МіГ-29.

31 липня в Росії на Далекому Сході в районі Сахаліну зазнав аварії винищувач Су-35 Військово-космічних сил Росії. Пілот при авіакатастрофі зміг вижити.

Також нещодавно в РФ розбився новітній літак Іл-112, призначений замінити собою українські аналоги. Під час аварії загинув екіпаж з елітних російських льотчиків-випробувачів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: