Президентка Естонії відвідала адмінмежу з окупованим Кримом

Читать на русском
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд відвідала КПП Чонгар у Херсонській області на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.
Фото VPK

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд відвідала КПП «Чонгар» у Херсонській області на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Про це пише Естонська громадська телерадіомовна компанія ERR.

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд у неділю, 22 серпня, відвідала контрольно-пропускний пункт на адміністративному кордоні Херсонської області з Кримом. Під час візиту вона наголосила, що територіальна цілісність України повинна бути відновлена, а Естонія не забула, що Україна все ще частково окупована.

Кальюлайд зауважила, що ситуація з основними свободами в Криму за останні сім років поступово погіршилася.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

«Багато українських громадян Криму змушені покинути півострів, щоб захистити себе і свої сім'ї. Водночас сотні тисяч мігрантів прибувають з Росії до Криму в рамках політики переселення. Росія продовжить розширювати своє військову присутність в Криму, тим Самим ставлячи під загрозу безпеку як України, так і Чорноморського регіону в цілому», – розповіла вона.

У компанії зазначили, що президентка Естонії стала першою главою зарубіжної держави, яка відвідала лінію розмежування між материковою частиною України і Кримом. Кальюлайд буде перебувати на території України до вівторка і візьме участь в «Кримській платформі» і в заходах з нагоди 30-річчя відновлення незалежності України.

Нагадаємо, Естонія пожертвувала понад 50 тисяч доз вакцини українським воїнам-резервістам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: