ЦВК заявила про неможливість провести вибори в 18 ОТГ на Донбасі

Читать на русском
У ЦВК посилаються на висновки командування ООС, представників Служби безпеки України та Національної поліції
ЦВК УкраїниEPA - European Pressphoto Agency

Центральна виборча комісія заявила про неможливість провести вибори 31 жовтня 2021 року на території 18 окремих територіальних громад у Донецькій та Луганській областях через неможливість забезпечити безпеку на цих виборах.

Про це повідомляється на сайті ЦВК.

«Донецька та Луганська обласні державні адміністрації – військово-цивільні адміністрації встановили неможливість забезпечити належну безпеку громадян та уникнути терористичної загрози під час організації та проведення перших місцевих виборів 31 Жовтня 2021 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей» - йдеться у повідомленні.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

У списку ОТГ, в яких неможливе проведення виборів - 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та вісім у Сєвєродонецькому та Щастянському районах Луганщини. У ЦВК посилаються на висновки командування ООС, представників Служби безпеки України та Національної поліції, які заявили, що ситуація на лінії розмежування - постійні обстріли і збройні провокації з боку проросійських бойовиків - не дає можливості забезпечити безпеку проведення виборів.

У ЦВК додали, що звернулися до Верховної Ради з проханням законодавчо врегулювати питання неможливості проведення виборів у разі встановлення неможливості забезпечити їх підготовку, а також за визначенням критеріїв для прийняття такого рішення.

Раніше міністр з реінтеграції Олексій Резніков заявив, що законопроєкт про перехідний період на окупованих територіях Донбасу і в Криму направлять до Верховної Ради восени. Законопроєкт забезпечить безпечну деокупацію і реінтеграцію цих територій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: