З'ясувалося, хто відвідає саміт перших леді та джентльменів у Києві

Читать на русском
У Київському саміті перших леді та джентльменів, який відбудеться 23 серпня, візьмуть участь перші леді Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії, дружини президента Європейської Ради та України.
Фото з відкритих джерел.

У Київському саміті перших леді та джентльменів братимуть участь перші леді 11 країни.

«10 перших леді, які підтвердили свою участь, разом з пані Оленою (Зеленською, - ред.) - 11. Тобто, 11 перших леді візьмуть участь у першому установчому саміті - Київському саміті перших леді та джентльменів. Це - перші леді Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії і дружина президента Європейської Ради, тобто голови Європейського Союзу», - розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Кореспондент.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

Крім того, він поінформував, що до саміту в Києві приєднаються також американський есеїст і мислитель Насим Талеб та афганська режисерка Сахра Карімі, яку Україна евакуювала з Кабула.

Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, в столиці вперше в історії відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Організовує захід перша леді Олена Зеленська.

Як повідомляється, на саміті піднімуть питання доступу до медичних послуг та впровадження програм ментального здоров'я, говоритимуть про майбутнє системи освіти, забезпечення рівних можливостей та подолання дискримінації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: