Зеленський підписав рішення РНБО про реформування системи охорони здоров'я

Читать на русском
На уряд покладено завдання до 1 грудня 2021 року розробити та затвердити Стратегічний план розвитку системи охорони здоров'я до 2030 року
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання чинності рішенню Ради національної безпеки та оборони щодо реформування системи охорони здоров'я України, прийнятого на засіданні 30 липня.

Указ № 369/2021 опублікували 18 серпня на сайті президента.

На уряд покладено завдання до 1 грудня 2021 року розробити та затвердити стратегічний план розвитку системи охорони здоров'я до 2030 року. У процесі розробки уряду доведеться визначити терміни, відповідальних за виконання та чіткі механізми для забезпечення рівного доступу громадян України до своєчасної, безпечної та якісної екстреної, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, а також реабілітації у сфері охорони здоров'я.

Аналізуємо виконання президентської програми: страхова медицинаЗапровадити обов'язкове медичне страхування обіцяв Володимир Зеленський. Влада заявляє, що це можливо не раніше 2023 року.

З 1 січня 2022 року в Україні, згідно з рішенням РНБО, з'являться:

  • індикатори якості надання первинної медичної допомоги;
  • ключові показники ефективності для керівників закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності;
  • умови для можливості застосування міжрегіональних клінічних маршрутів пацієнта при наданні екстреної медичної допомоги.

Указ президента набирає чинності з моменту опублікування. Контроль за його виконанням здійснюватиме секретар РНБО.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скликав чергове засідання Ради національної безпеки та оборони України. Воно відбудеться наступної п'ятниці, 20 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: