«Вибивати» з українців борги захотіли понад 60 компаній – дані НБУ

Читать на русском
Тепер НБУ повинен протягом 30 днів для кожного пакету документів розглянути їх і прийняти рішення про реєстрацію компаній
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні 64 компанії виявили бажання подати документи для реєстрації в якості колекторських, як того вимагає антиколекторський закон.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

«Мова йде про компанії, які в день введення в дію відповідних законодавчих вимог здійснювали діяльність з врегулювання простроченої заборгованості і мали намір надалі здійснювати таку діяльність. Так, пакети документів подали 64 компанії-заявників, з них 12 небанківських фінансових установ і 52 юридичних осіб без ліцензій на надання фінансових послуг», – пояснили в регуляторі.

Робота колекторів: що змінить новий законКолекторам буде заборонено телефонувати вночі, оприлюднювати особисті дані і шантажувати родичів боржників. Новий закон уже ухвалений.

Тепер НБУ повинен протягом 30 днів для кожного пакету документів розглянути їх і прийняти рішення про реєстрацію компаній.

«За результатами розгляду НБУ повідомить кожному заявнику про успішну реєстрацію або про відмову в реєстрації», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Національний банк України встановив кваліфікаційні вимоги до ділової репутації та профпридатності, яким повинні відповідати співробітники колекторських компаній. Компанії повинні будуть перевіряти та контролювати відповідність співробітників цим вимогам.

Також Національний банк України встановив тариф для компаній, які вирішили зареєструватися в якості колекторських. Стати колектором в Україні тепер можна за 24 тисячі гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: