Під Києвом відбуваються навчання із ліквідації радіологічної аварії

Читать на русском

У середу, 18 серпня, в Київській області відбуваються навчання міжвідомчої взаємодії під час ліквідації радіологічної аварії.

У середу, 18 серпня, в Київській області відбуваються навчання міжвідомчої взаємодії під час ліквідації радіологічної аварії.

Про це інформує пресслужба МВС.

«За легендою навчань, на складі, де зберігається велика кількість джерел іонізуючого випромінювання після вибуху почалася пожежа. Є загроза пошкодження контейнерів із радіоактивним матеріалом. Проводиться евакуація людей із зони пожежі, її гасіння, радіаційна розвідка і дозиметричний контроль, перевірка місцезнаходження джерела випромінювання і огорожі на контрольованій території», - йдеться в повідомленні.

Навчання відбуваються у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Готовність України в сфері ядерної безпеки» при фінансуванні уряду США через Агентство зменшення загроз МО США і компанії-підрядника Raytheon.

У навчаннях беруть участь близько 100 учасників: військовослужбовці Національної гвардії, представники Національної поліції, ДСНС, Держприкордонслужби, СБУ та місцевого самоврядування. Також залучено спеціалізовану техніку та обладнання, котре було надане американською стороною.

Польові навчання передбачають три дні практичної підготовки за різними сценаріями:

  • перший етап передбачає гасіння пожежі на об'єкті та виявлення джерел іонізуючого випромінювання.
  • наступного дня триватиме їхній пошук,
  • на завершення пройде відпрацювання змодельованої ДТП із автомобілем, який перевозив джерела іонізуючого випромінювання.

Раніше ми писали, що в Україні в 2021 році відбудуться кілька міжнародних військових навчань, докладніше - на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: