Хабар екскерівнику «Укравтодору»: за власника компанії внесли заставу

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшли грошові кошти в якості застави як запобіжного заходу власнику української фінансово-промислової групи.
Олександр Тісленко з адвокатами на засіданні в суді

За власника української фінансово-промислової групи Альтком Олександра Тісленка внесли понад 15 млн грн в якості запобіжного заходу у межах справи за підозрою бізнесмена у наданні неправомірної вигоди колишньому голові «Укравтодору» Славоміру Новаку.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«За власника української фінансово-промислової групи, якому раніше призначили запобіжний захід, фізична особа внесла 15 млн 160 грн», – повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Нещодавно Тісленку обрали запобіжний захід у вигляді застави з покладанням низки обов'язків.

Як відомо, Тісленка підозрюють у дачі хабарів Новаку на загальну суму понад 575 тисяч доларів та 70 тисяч євро. Неправомірну вигоду ексголова «Укравтодору» нібито одержував через посередника – Яцека Палюха. Він пішов на співпрацю з польськими органами правопорядку і там розповів про ці події. Як стверджував прокурор, у Польщі створили підприємство, в якому на 50% володів Палюх, а сам статутний капітал нібито наповнювався групою Альтком. За словами вказаного Палюха, він одержав 70 тис. євро нібито за консультації, які не надавав.

Також посередник Новака нібито одержував хабарі й готівкою – 275 тис. дол. від Тісленка у Польщі. У 2019 році була передана й решта суми в 300 тис. дол. Як стверджував прокурор САП, ці гроші передали за те, аби Новак сприяв групі Альтком у виплаті коштів ремонт автодороги М-05 Київ-Одеса, яка з 2013 року не була повністю відновлена. На це гроші видавав Європейський банк реконструкції та розвитку. ЄБРР же просив Новака розірвати договір із Альткомом, але той цього не зробив і далі виплачував фірмі гроші.

Нагадаємо, ексголову «Укравтодору» Новака підозрюють в отриманні хабарів. Нещодавно в Польщі його відпустили з-під арешту і призначили заставу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: