У столиці стартував перший форум Кримської платформи

Читать на русском
У Києві у п'ятницю, 6 серпня, проходить форум експертів Кримської платформи. Його відкрила заступник голови МЗС Еміне Джапарова.
фото Укрінформ

У Києві у п'ятницю, 6 серпня, проходить форум експертів Кримської платформи. Це перший форум в рамках даної ініціативи.

Як повідомляє Укрінформ, установчий форум експертної мережі Кримської платформи відкрила заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Це стратегічне бачення. Воно у нас з'явилося, коли ми ухвалили як держава стратегію деокупацію, реінтеграції Криму. Тепер наші зусилля навколо консолідації міжнародних ресурсів, міжнародної уваги і національного уваги, і ми щиро віримо, що тільки такий підхід може призвести до синергії», - назвала вона завдання форуму.

Джапарова повідомила, що на саміт Кримської платформи буде делегована людина, яка озвучить ідеї мережі експертів.

За даними Інтерфакс-Україна, сьогодні на форумі виступила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

«На жаль, агресія Росії проти України простягається за межами Криму. Як ми всі знаємо, на Донбасі війська, керовані Росією, продовжують вбивати українців на їхній власній території, і Росія прагне використовувати її незаконну окупацію Криму, щоб виправдати обмеження доступу до Чорного моря і Азовського моря. Але ми знаємо, що треба зробити більше, щоб залучити Росію до відповідальності, і тому Сполучені Штати рішуче підтримують Кримську платформу, і ми будемо тісно співпрацювати з урядом України для її підтримки», - сказала вона.

Нагадаємо, на цьому тижні в МЗС повідомили, що участь в роботі Кримської платформи вже підтвердили 32 країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: