Кримська платформа: МЗС прогнозує до 40 країн-учасників

Читать на русском
Саміт Кримської платформи 23 серпня у Києві відвідають представники близько 40 країн, повідомили сьогодні в МЗС.
фото Укрінформ

Установчий саміт Кримської платформи 23 серпня у Києві відвідають представники близько 40 країн.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова в ході форуму експертної мережі Кримської платформи у Києві в п'ятницю, 6 серпня, пише Інтерфакс-Україна.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми не хочемо робити прогнозів, але вже сьогодні це більше ніж 30 країн. І ми думаємо, що до чотирьох десятків країн у нас будуть представлені на різних рівнях під час саміту Кримської платформи», - сказала вона.

Зараз участь у саміті підтвердили вже 33 країни. Але в МЗС зазначають, що є ще до 10 країн, від яких чекають офіційного підтвердження про участь.

Джапарова уточнила, що саміт Кримської платформи буде відбуватися в конгрессно-виставковому центрі Парковий і триватиме кілька годин.

«Він буде складатися з двох частин: офіційної та частини форуму. Першу частину відкриє Джамала, яка заспіває «1944». Ми дуже хочемо не просто формально підійти до саміту, щоб ми просто слухали офіційні мови, а для того, щоб був певний культурно-художній супровід», - пояснила вона.

Далі відбудуться виступи президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, спікера Верховної ради Дмитра Разумкова, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, представника експертної мережі Кримської платформи, а також всіх глав делегацій, які представляють країни.

Після цього буде форум - чотири панельних дискусії з різних тем.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить форум експертів Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: