Суд призначив засідання у справі про заволодіння коштами «Південдіпрошахт»

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився з датою підготовчого засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього керівництва держпідприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 18 серпня підготовче засідання у кримінальному провадженні про закінчений замах на заволодіння 7 млн грн державного підприємства «Південдіпрошахт».

Таке рішення 13 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Юрія Севостьянова – ред) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 15, частиною п`ятою статті 191, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України, (Олександра Татаркіна – ред) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 18 серпня 2021 року о 16:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ексдиректору «Південдіпрошахт» Юрію Севастьянову визначили запобіжний захід у вигляді 567 500 грн застави з покладанням обов'язків. Також ВАКС продовжував домашній арешт ексзаступнику директора ДП «Південдіпрошахт» Олександру Татаркіну.

Нагадаємо, слідство встановило, що в листопаді 2018 року, будучи обізнаними з планованою реорганізацією ДП «Південдіпрошахт» шляхом його приєднання до «Національної вугільної компанії», в.о. директора ДП Юрій Севастьянов у змові зі своїм заступником Олександром Татаркіним створили штучну заборгованість держпідприємства у 7 млн грн перед приватною компанією, очолюваною раніше заступником директора ДП (до призначення на посаду заступника). Йдеться про ТОВ «Лімітед Едішн».

Договори про надання послуг уклали «заднім числом», аби створити видимість того, що Татаркін їх підписав як директор ТОВ «Лімітед Едішн», хоча насправді на момент фактичного укладання вже обіймав посаду на держпідприємстві.

У подальшому Севастьянов і Татаркін, використовуючи з порушенням законодавства вексельну схему розрахунку, намагалися незаконно отримати 7 млн грн. Слідство вважає, що підозрювані вчинили всі необхідні дії задля заволодіння цими коштами. Однак закінчити злочин вони не змогли через незалежні від них обставини: відповідне виконавче провадження про стягнення 7 млн грн зупинено.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: