ВАКС продовжив обов'язки екскерівника ДП «Південдіпрошахт»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 вересня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора державного підприємства «Південдіпрошахт», а нині керівника державного комбінату «Планета» Юрія Севастьянова, якого НАБУ і САП підозрюють у закінченому замаху на заволодіння 7 млн грн.

Таке рішення 2 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Севастьянову визначили запобіжний захід у вигляді 567 500 грн застави з покладанням таких обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі міста Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Раніше ВАКС продовжив домашній арешт ексзаступнику директора ДП «Південдіпрошахт» Олександру Татаркіну.

Нагадаємо, слідство встановило, що в листопаді 2018 року, будучи обізнаними з планованою реорганізацією ДП «Південдіпрошахт» шляхом його приєднання до «Національної вугільної компанії», в.о. директора ДП Юрій Севастьянов у змові зі своїм заступником Олександром Татаркіним створили штучну заборгованість держпідприємства у 7 млн грн перед приватною компанією, очолюваною раніше заступником директора ДП (до призначення на посаду заступника). Йдеться про ТОВ «Лімітед Едішн».

Договори про надання послуг уклали «заднім числом», аби створити видимість того, що Татаркін їх підписав як директор ТОВ «Лімітед Едішн», хоча насправді на момент фактичного укладання вже обіймав посаду на держпідприємстві.

У подальшому Севастьянов і Татаркін, використовуючи з порушенням законодавства вексельну схему розрахунку, намагалися незаконно отримати 7 млн грн. Слідство вважає, що підозрювані вчинили всі необхідні дії задля заволодіння цими коштами. Однак закінчити злочин вони не змогли через незалежні від них обставини: відповідне виконавче провадження про стягнення 7 млн грн зупинено.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: