В Україні хочуть витратити 8 мільярдів на добудову фрегата «Володимир Великий»

Читать на русском
Міноборони хоче добудувати фрегат Володимир Великий. Судно може замінити фрегат Гетьман Сагайдачний у ВМС ЗСУ.
mil.gov.ua

Міністерство оборони опрацьовує питання добудови корабля «Володимир Великий». Судно може замінити фрегат «Гетьман Сагайдачний» в бойовому складі Військово-Морських Сил ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Складові і комплектуючі частини корабля Володимир Великий проекту 58250 з метою їх збереження та подальшої добудови корабля будуть переміщені на потужності одного з українських суднобудівних заводів», - сказав міністр оборони Андрій Таран.

За його словами, загальна сума вже вкладених коштів у будівництво і проектування складає майже 569 млн гривень (при курсі один долар - вісім гривень).

Зараз готовність «Володимира Великого» становить 17%, а його елементи знаходяться на території колишнього Чорноморського суднобудівного заводу.

«За останніми оцінками, на добудову корабля необхідно близько 8,3 млрд гривень без урахування боєкомплекту», - розповів Таран.

Він додав, що можливості добудови корабля тісно пов'язані з придбанням можливостей підприємств суднобудівної галузі України при виготовленні корвета класу АДА спільно з Туреччиною, а процес переміщення складових і комплектуючих частин корабля складе приблизно чотири місяці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявив, що до кінця 2023 року в Україні з'явиться свій військовий корабель. Його вже почали будувати у Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: