Злочини часів СРСР: Ткаченко не виконав обіцянку оцифрувати всю інформацію

Читать на русском
Оцифрувати всю інформацію, як обіцяв Олександр Ткаченко, неможливо – бракує фінансування та кадрових ресурсів.
Слово і діло

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не виконав обіцянку про те, що вся інформація про злочини радянських часів буде оцифрована і доступна в електронному форматі.

Обіцянку міністр озвучив 17 липня 2020-го, нагадує «Слово і діло».

«Вся інформація, зокрема, щодо злочинів радянських часів, буде оцифрована і доступна в електронному форматі. Сьогодні ми презентували проєкт реконструкції Архіву національної пам'яті. Скоро 4 млн паперових справ і папочок із зав'язками зможе подивитися в інтернеті кожен», – сказав Ткаченко.

Олександр ТкаченкоМіністр культури та інформаційної політики України

У листопаді в Міністерстві юстиції повідомили про створення електронної бази жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму «Український мартиролог ХХ століття». Мета проєкту – створити електронну базу фотоінформації і біографічних даних жертв репресій комуністичного режиму та їхньої подальшої реабілітації.

Водночас з роз'яснень Архіву національної пам'яті та Українського інституту національної пам'яті випливає, що в 2021 році і взагалі в найближчій перспективі неможливо оцифрувати і відкрити в електронному форматі всю інформацію про злочини радянських часів. Зокрема, проблематично відкрити архіви силових органів. Крім того, бракує фінансування і людей. Таким чином, Ткаченко обіцянку не виконав.

Нагадаємо, найгучніші скандали, пов'язані з декомунізацією – на інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: