Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко запевнив, що вся інформація щодо злочинів радянських часів буде оцифрована та доступна в електронному форматі

17 липня 2020 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що вся інформація щодо злочинів радянських часів буде оцифрована та доступна в електронному форматі: «Уся інформація, зокрема, щодо злочинів радянських часів, буде оцифрована та доступна в електронному форматі. Сьогодні ми презентували проект реконструкції Архіву національної пам’яті. Скоро 4 млн паперових справ і папочок із зав’язками може подивитись в інтернеті кожен».
Не виконано
Сказано 17 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua/posts/3221948851206028
  • https://archives.gov.ua/um.php
  • https://minjust.gov.ua/news/ministry/derjavna-arhivna-slujba-ukraini-prezentuvala-elektronnu-bazu-danih-jertv-komunistichnih-represiy
  • Лист УІНП

Результат

9 листопада 2020 року на сайті Міністерства юстиції України була опублікована інформація про створення електронної бази жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму "Український мартиролог ХХ століття". Метою відповідного проєкту є створення електронної бази даних, у якій буде розміщено фотоінформацію та стислі біографічні дані про жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму і їх наступну реабілітацію; забезпечення інтелектуального доступу до архівних документів у мережі Інтернет.

З інформації листа УІНП та додаткових роз'яснень Архіву національної пам'яті від липня 2021 року, редакція зробила висновок, що у 2021 році та в найближчій перспективі неможливо оцифрувати та відкрити в електронному форматі всю інформацію щодо злочинів радянських часів. А саме, проблематично відкрити архіви силових органів. Також не вистачає фінансування та кадрових ресурсів. В зв'язку з цим, обіцянці присвоєно статус «не виконано».