Вперше за 311 років до України прибула Конституція Пилипа Орлика

Читать на русском
До України вперше прибув оригінал Конституції Пилипа Орлика. Її привезли спеціально до 30-ї річниці Незалежності.
Копія Конституції Пилипа Орликаpresident.gov.ua

У вівторок, 10 серпня, до України прибув оригінал Конституції Пилипа Орлика. Її привезли спеціально до 30-ї річниці Незалежності.

Про це повідомила нардеп СН, представник Верховної ради у Конституційному Суді Ольга Совгиря у Facebook.

Три Дні Незалежності Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо святкуванняВолодимир Зеленський в 2020 році говорив, що військова техніка повинна бути на сході, а не в Києві на параді. В 2021-му військовий парад пройде за участю представників і техніки всіх сил сектору безпеки і оборони.

«Вперше за 311 років в Україну доставлений оригінал Конституції Пилипа Орлика! Очікуємо на експонування до Дня Незалежності. Три її копії, передані Швецією, вже експонуються в Україні: у парламенті та Офісі президента! Третя копія буде передана в Конституційний Суд після його реформування», - написала нардеп.

Нагадаємо, ще у травні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за дорученням президента Володимира Зеленського, дипломати звернулися до Швеції з проханням запозичити оригінал латиномовної версії Конституції Пилипа Орлика 1710 року - її тимчасово виставлять як експонат на 30-у річницю Незалежності.

Наприкінці червня президент Володимир Зеленський повідомив, що держава вже отримала три копії Конституції Пилипа Орлика.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: