Стало відомо, як цього року Умань готується приймати хасидів

Читать на русском
В Умані завершують підготовку до приймання паломників-хасидів. Святкування іудейського Нового року Рош ха-Шана знову пройде в умовах карантину.
фото Нацполіція

В Умані завершують підготовку до зустрічі паломників-хасидів, які восени приїдуть святкувати іудейський Новий рік Рош ха-Шана.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Влада Ізраїлю закликала хасидів повернутися додомуМіністр у справах вищої освіти Ізраїлю Зєев Елькін закликав паломників-хасидів припинити спроби потрапити до України.

У міністерстві розповіли, що в Умані вхід на територію скупчення прочан і місць паломництва буде дозволено за умови використання засобів індивідуального захисту, які закривають ніс і рот, і після вимірювання температури безконтактним термометром.

За наказом МОЗ, щоб убезпечити і зменшити ризики інфікування COVID, зараз:

  • виробляються інформаційні матеріали для роздачі в аеропортах та в місті Умань;
  • Товариство Червоного Хреста України залучило волонтерів з України та Ізраїлю для посилення спроможності експрес-тестування паломників.
  • Центр громадського здоров’я виділив 19 тис. антисептиків та 190 тис. масок, уже найближчим часом їх доставлять до Умані;
  • Очікується доставка 50 тисяч експрес-тестів для забезпечення тестування паломників.

Нагадаємо, у минулому році Україна заборонила хасидам масове паломництво до Умані через коронавірус. Однак понад тисячі хасидів все ж спробували потрапити до України. Після цього Кабмін закрив КПП на кордоні з Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: