У Туреччині затримали судно з українським екіпажем за підозрою у контрабанді

Читать на русском
У Туреччині правоохоронці затримали судно з українським екіпажем за підозрою у контрабанді наркотиків.
Судно MSC CAPUCINE RФото: vesseltracker.com

У Туреччині правоохоронці затримали судно з українським екіпажем за підозрою у контрабанді наркотиків. Капітан і троє його помічників заарештовані.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

Торгівля і контрабанда наркотиків: скільки випадків виявили за п'ять роківНаціональна поліція в минулому році щодня розкривала 60 злочинів, пов'язаних з наркотиками.

«Турецькі правоохоронці 10 липня затримали в порту Іскендерун судно MSC CAPUCINE R під прапором Ліберії. Екіпаж складається з 24 українців і одного іноземця. Прокуратура міста Іскендерун заарештувала капітана судна і трьох його помічників. Всі громадяни України. Їм пред'явлено звинувачення у контрабанді наркотиків», - сказав він.

Представник МЗС зазначив, що посольство України в Туреччині надає затриманим консульську допомогу: українці забезпечені адвокатом і перекладачем, консули підтримують зв'язок з їх рідними.

Крім того, українські дипустанови звернулися до турецької сторони з запитом на отримання доступу до матеріалів слідства і відвідування українських моряків.

Решта членів екіпажу наразі перебувають на борту судна і беруть участь у розслідуванні в якості свідків, додав Ніколенко.

Нагадаємо, на цьому тижні Рада ухвалила за основу законопроект Зеленського про криміналізацію контрабанди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: