Окупанти Криму засудили українця до 8 місяців обмеження волі

Читать на русском
У Криму громадянина України, кримського татарина Ільвера Аметова засудили до восьми місяців обмеження волі.
фото facebook.com/denisovaombudsman

«Влада» анексованого Криму засудили громадянина України, кримського татарина Ільвера Аметова до восьми місяців обмеження волі за нібито незаконне зберігання зброї.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова в четвер, 5 серпня, в Facebook.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Вирок виніс так званий «Судацький міський суд» у тимчасово окупованому Криму. Рішення «суду» є ще одним прикладом переслідування за участь у Меджлісі, оскільки до окупації Ільвер Аметов був членом представницького органу кримськотатарського народу. Під час обшуку у вересні 2019 з його домашнього музею було вилучено старовинні експонати зброї, які він колекціонував більше 20 років. Антикварні предмети є частиною культурної спадщини кримськотатарського народу», - написала Денісова.

За її словами, тепер він повинен щомісяця з'являтися у «місцевому відділі поліції», не виїжджати за межі Судака, також йому заборонено залишати приміщення вночі.

«Російська Федерація восьмий рік переслідує за надуманими звинуваченнями кримських татар в порушення ст.10 Європейської Конвенції про захист прав людини. Ігноруючи вимогу Міжнародного суду ООН про зняття заборони на діяльність Меджлісу, держава-окупант продовжує практику ганебних «судилищ» - репресій проти кримськотатарського народу», - додала омбудсмен.

Денісова закликала міжнародне співтовариство застосувати всі наявні важелі впливу на Росію.

Нагадаємо, раніше омбудсмен повідомляла, що Росія переслідує з політичних мотивів майже 100 кримських татар.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: