Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки у 2021 році

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз зростання світової економіки у 2021 році до 6,3 відсотка.
Фото- ua.news.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз зростання світової економіки у 2021 році до 6,3%.

Про це йдеться у випуску Global Economic Outlook агентства за червень 2021 року.

В основі перегляду прогнозу - нові дані про більш раннє відновлення роботи сектору послуг у США і Європі, а також вплив політичної підтримки.

Fitch підвищило прогноз зростання на 2021 рік для більшості розвинених країн: для США переглянуто з 6,2% до 6,8%, для єврозони - з 4,7% до 5,0%, для Великої Британії - з 5,0% до 6,6%. Тільки щодо Японії - зниження до 2,5% з 3,6%. Прогноз по Китаю залишається на рівні 8,4%, проте знижений прогноз зростання для ринків, що розвиваються (EM), виключаючи Китай, до 5,9% з 6,0%.

Як наголошується в прогнозі, більш швидке, ніж очікувалося, відновлення світової економіки призводить до зростання цін, оскільки ланцюжки постачань намагаються не відставати від швидко зростаючого попиту на споживчі товари тривалого користування і світової торгівлі товарами. Однак більш повільне зростання, коригування пропозиції в деяких секторах, повернення до споживання послуг і ослаблення впливу фіскальних стимулів США повинні привести до зниження темпів інфляції у 2022 році.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, якими в найближчі три роки можуть бути основні економічні показники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: