Зловили псевдомінера Дніпровської ГЕС

Читать на русском
Правоохоронці встановили та затримали псевдомінера Дніпровської ГЕС.  Зловмиснику повідомлено про підозру.
uhe.gov.ua

Правоохоронці встановили та затримали псевдомінера Дніпровської ГЕС.

Про це з посиланням на Нацполіцію повідомляє «Слово і діло».

«Мінування» шкіл, лікарень, станцій метро, вокзалів в Україні: чи знаходять «мінерів»Із 719 анонімних дзвінків про мінування лише у 115 випадках правоохоронцям вдалося встановити особу мінера.

«5 серпня о п’ятдесятій хвилині на першу в місті Запоріжжя до поліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий, який повідомив про замінування Дніпровської ГЕС. На час проведення обстеження евакуація не проводилася. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це неправдиве повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив місцевий житель М», - сказано у повідомленні.

Зловмиснику повідомлено про підозру.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Нагадаємо, Зеленський підписав закон «Про внесення змін до ст.259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян».

Також «Слово і діло» поцікавилося, як часто в Україні фіксують випадки мінування соціальних об’єктів та чи знаходять «жартівників».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: