Невідомі «замінували» Чорнобильську АЕС

Читать на русском
Сьогодні надійшла інформація про замінування Чорнобильської атомної станції. Правоохоронці шукають вибухівку на території підприємства.

Сьогодні надійшла інформація про замінування Чорнобильської атомної станції. Правоохоронці шукають вибухівку на території підприємства.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

«Дві години тому було отримано анонімного листа щодо мінування Чорнобильської атомної електростанції і можливого вибуху на ЧАЕС. Підрозділи поліції разом з підрозділами СБУ та безпекою ЧАЕС оперативно відреагували на інформацію, перекрили всі КПП Чорнобильської зони, повідомили підприємства про можливу загрозу і підвищену увагу в зв'язку з введеними заходами безпеки. На даний момент інформація перевіряється, відпрацьовуються ділянки можливого правопорушення, пріоритетним напрямком дій є безпека людей, які на цей момент знаходяться в Зоні відчуження», - повідомили у відомстві.

Після надходження повідомлення про мінування АЕС створено оперативний штаб, до якого увійшли представники СБУ, Нацполіції, ДСНС.

На думку члена громадської ради при Держагентстві України з питань управління зоною відчуження Ярослава Ємельяненка, повідомлення про мінування АЕС відправили сталкери.

«Зазвичай таким чином розважаються «сталкери», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, мінування АЕС могло статися через останні зміни до законодавства щодо криміналізації статті за нелегальне проникнення до зони відчуження.

Нагадаємо, в Одесі у вівторок, 27 липня, замінували будівлю міськради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: