Зеленський схвалив закон про заборону продажу ліків дітям

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону продажу ліків дітям, які не досягли чотирнадцяти років.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону продажу лікарських засобів особам, які не досягли 14 років.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у п'ятницю, 6 серпня.

Продаж ліків через інтернет: хто відповідатиме за якість медпрепаратівХто невдовзі отримає дозвіл на е-торгівлю медпрепаратами та їхнє доставлення. Як не наразитися на підробку.

«Документ має на меті обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, які продаються в аптечних установах, і таким чином запобігти можливим нещасним випадкам. Адже препарати, які аптеки повинні відпускати лише за рецептом, часто можна придбати без його наявності», - сказано в повідомленні.

Закон забороняє продаж ліків особам, які не досягли 14-річного віку, в тому числі продаж через інтернет і доставку ліків.

«Якщо у особи, яка продає ліки або здійснює їх доставку, виникли сумніви щодо віку покупця, вона має вимагати пред'явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що підтверджує його вік. У разі відмови надати такий документ відпуск лікарських засобів цій особі забороняється», - додали в ОПУ.

Нагадаємо, Рада ухвалила цей закон на засіданні 15 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: