Названі розміри штрафів, які хочуть впровадити за продаж ліків дітям

Читать на русском
Заборона продавати ліки в аптеках дітям до 14 років почне діяти з 7 серпня. У Раді пропонують впровадити штрафи майже від 7 тисяч гривень.
фото Главком

В Україні з завтрашнього дня, 7 серпня, почне діяти закон, який забороняє продавати ліки в аптеках дітям до 14 років. У Раді пропонують запровадити штрафи майже від 7 тисяч гривень.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в Facebook в п'ятницю, 6 серпня.

«Доступні ліки»: скільки на програму виділяють коштів із держбюджетуСкільки коштів виділяють із держбюджету на програму Доступні ліки і скільки витрачається – на інфографіці.

За його словами, щоб за продаж ліків дітям почали штрафувати, Раді ще потрібно ухвалити відповідний законопроект №5123-1, який вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У законі пропонується впровадити такі штрафи за продаж ліків дітям:

  • при першому порушенні в розмірі 6,8 тисячі - 13,6 тис. гривень.
  • при повторному - 13,6 тис. гривень - 23,8 тис. гривень.

«Штрафи досить великі. Якщо ж і цього буде мало, будемо ініціювати введення кримінальної відповідальності для випадків, коли продаж ліків привела до загибелі дитини», - зазначив Радуцький.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає заборону продажу ліків дітям до 14 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: