Україна та Італія продовжили визнання водійських прав

Читать на русском
Україна та Італія продовжили визнання водійських прав ще на п'ять років. У МВС розповіли, на кого поширюється дія угоди.
racurs.ua

Між Україною та Італією було підписано міжурядову угоду, згідно з якою українські посвідчення водія знову визнаються в Італії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України у середу, 21 липня.

Рада прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперовихСьогодні нардепи прирівняли цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є в схвалених сьогодні змінах до закону про дорожній рух.

Документ у Римі 20 липня підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр постійної інфраструктури та мобільності Італії Енріко Джованіні.

Домовленість продовжили ще на 5 років.

Дія угоди поширюється на громадян України, які:

  • легально проживають в Італії;
  • є резидентами країни менше чотирьох років;
  • мають дійсні українські водійські права.

«Угода укладена строком на 5 років, набуде чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення Сторін про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, з 1 червня в Італії перестали визнавати українські водійські права. Угода, яка була підписана у 2015 році, втратила силу.

Нагадаємо, раніше ОАЕ визнали водійські посвідчення України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: