У МЗС визнали, що не зможуть проводити Кримську платформу щорічно

Читать на русском
Саміт Кримської платформи не зможуть проводити щорічно через брак коштів. Однак МЗС України розглядає і вивчає різні варіанти.
Еміне Джапарова / Facebook

Саміт Кримської платформи не зможуть проводити щорічно через брак коштів. Однак МЗС України розглядає і вивчає різні варіанти, як організувати захід повторно.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова в коментарі УНН.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

За її словами, президент Володимир Зеленський хоче зробити саміт щорічним, але у держави немає достатньо ресурсів, щоб кожен рік проводити такі масштабні заходи, проте МЗС планує розглянути різні варіанти.

«Можливо, це буде високий сегмент в рамках ООН щорічно у вересні, ГА ООН», - сказала Джапарова.

При цьому заступник міністра не назвала розмір витрат на саміт у цьому році. За її словами, зараз процес запуску необхідних процедур ще триває, а всі гроші на фінансування саміту проходять через Міністерство культури і інформаційної політики.

Також Джапарова повідомила, що Кримська платформа вже запущена на національному рівні, йде підготовка фронт-офісу постпреда президента України в Криму.

Нагадаємо, саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня. У ньому візьмуть участь представники близько 30 країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: