У МЗС Росії відреагували на заяву Зеленського про Донбас

Читать на русском
У Російській Федерації відреагували на звернення президента України Володимира Зеленського до жителів Донбасу.
Пресслужба МЗС РФ

У Росії звинуватили президента України Володимира Зеленського у намаганні «позбутися своїх виборців як непотрібних свідків невиконаної ним обіцянки про мир», коментуючи його заяву, що жителям Донбасу, які вважають цю територію російською, слід переїхати до РФ.

Про це офіційний представник російського МЗС Марія Захарова написала у своєму Telegram-каналі.

«Замість того, щоб об’єднувати Україну й її багатонаціональний народ, Зеленський кидає в людей камінь розбрату, добиваючи країну… Перемогу на виборах забезпечили ті, кого він тепер випроваджує зі своєї країни — російськомовні громадяни Південно-Східної, Південної та Центральної України», – зазначила вона.

Також Захарова заявила, що нібито корінним жителям немає за що триматися, бо «київський режим продає землю іноземцям».

Окрім цього, представник російського МЗС попередила Зеленського, що через кілька років йому можуть «запропонувати виїхати» – «заради його дітей і онуків» (ще одна відсилка до заяви Володимира Зеленського).

Нагадаємо, в ефірі телеканалу Дім Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованої частини Донецької та Луганської областей, які вважають себе росіянами.

Він зазначив, що жителям Донбасу важливо самовизначитися – на чиєму вони боці. Якщо мешканці окупованих територій вважають себе росіянами, їм варто переїхати до РФ, адже Донбас ніколи не стане територією Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: