ВАКС знову скасував закриття справи про вагони ексміністра Клименка

Читать на русском
Антикорупційний суд знову поновив розслідування справи про можливе зловживання службовим становищем працівниками Головної військової прокуратури, посадовими особами УЗ та її філії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

НАБУ знову закривало кримінальне провадження про можливу незаконну передачу в оренду 1000 залізничних напіввагонів компанії «Юнісон Груп», яку пов'язують з колишнім міністром доходів та зборів часів президента Віктора Януковича Олександром Клименком, проте суд вдруге поновив її розслідування.

Таке рішення 27 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку заявника у справі компанії «Юнісон Груп», працівники вказаних структур вчинили незаконні дії з передачею у межах кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді 1000 залізничних напіввагонів в оренду третім особам. Цим, як вказує заявник, фірмі нанесено збитки.

За словами представника компанії, до цих дій причетні: слідчий Віталій Опанасенко та прокурор Ольга Миргородська військової прокуратури, суддя Печерського районного суду міста Києва Наталія Васильєва, колишній голова правління УЗ Войцех Балчун, член правління УЗ Роберт Залісний, начальник філії «Рефрижераторна вагонна компанія» Алла Мисник та інші працівники УЗ.

25 червня детектив НАБУ вдруге виніс постанову про закриття справи. Не погодившись з цим, представник компанії «Юнісон Груп» подав скаргу. На його думку, це рішення детектива є незаконним і передчасним, оскільки у справі не проведено всебічне, повне й об'єктивне дослідження обставин. Вивчивши скаргу, суддя його задовольнив і скасував закриття справи.

Нагадаємо, у лютому 2021 року НАБУ вже закривало справу про напіввагони Клименка. Її розслідування так само поновив ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: