Литва відгородиться від Білорусі сітчастим парканом

Читать на русском
Служба охорони державного кордону Литви (СОГГЛ) запропонувала побудувати на кордоні з Білоруссю сітчастий паркан заввишки чотири метри і колючим дротом.

Служба охорони державного кордону Литви (СОГГЛ) запропонувала побудувати на кордоні з Білоруссю сітчастий паркан заввишки чотири метри і колючим дротом.

Також розглядався варіант будівництва кам'яної стіни, але через особливості ґрунту від нього відмовилися, пише агентство Delfi.

Як заявив заступник голови СОГГЛ полковник Відас Мачайтіс, на кордоні з Білоруссю планується установка паркану з зварної стрижневої сітки висотою близько чотирьох метрів. Вгорі він буде закінчуватися стрижнями Y-форми, на яких буде змонтовано колючий дріт.

«Він буде укріплений, щоб його було не так легко перелазити», - пояснив Мачайтіс.

За його словами, всього на литовсько-білоруському кордоні планується встановити 508 кілометрів сітчастого паркану. За попередніми даними, вартість його будівництва складатиме близько 152 млн євро. Установка огорожі може тривати до трьох років.

Мачайтіс зазначив, що розглядалися кілька варіантів огорожі на кордоні, в тому числі й будівництво кам'яної стіни. Однак через велику кількість боліт і торфовищ було прийнято рішення відмовитися від неї.

Раніше в Литві затримали рекордну кількість мігрантів з Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: