Литва спростила правила в'їзду для 10 країн

Читать на русском
У Литві спростили правила в'їзду для мандрівників з 10 країн. Проходити самоізоляцію їм більше не потрібно.
Фото з відкритих джерел

У Литві спростили правила в'їзду для мандрівників з 10 країн. Проходити самоізоляцію їм більше не потрібно.

Про це повідомляє Національне радіо і телебачення Литви.

Десять країн Євросоюзу і ще три острови були потрапили в «зелений» список Литви. У ньому опинилися Австрія, Болгарія, Чеська Республіка, Ісландія, Польща, Мальта, Румунія, Словаччина, Фінляндія, Угорщина, а також Острови Тасо, Майорка і Мадейра.

Всім прибулим з цих країн більше не потрібно буде проходити самоізоляцію після приїзду і здавати тест на коронавірус.

«Тест на COVID-19 і 10-денна самоізоляція потрібна для людей, що прибувають з країн з високим ризиком, а також країн, зазначених червоним і сірим. Прибулим з жовтих зон потрібно тільки пред'явити тест», – пояснює влада Литви.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Литва також внесла ясність в нові правила самоізоляції. З 17 червня людям більше не потрібно самоізолюватися або перевірятися на коронавірус, якщо вони одужали і захворіли протягом 180 днів до прибуття в Литву.

Також прибулі особи звільняються від вимог до тестування і самоізоляції, якщо з моменту їх повної вакцинації пройшло не менше двох тижнів. Це стосується тих, хто вилікувався від коронавірусу і отримав хоча б одну дозу вакцини не менше ніж за два тижні до прибуття в Литву.

Нагадаємо, у Литві виявлено перший випадок захворювання штамом коронавірусу класу «Дельта», який поширюється по світу з Індії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: