Кількість випадків коронавірусу в Європі перевищила 60 млн

Читать на русском
У регіоні від наслідків коронавірусу померло понад 1,2 млн осіб, заявила директор бюро з надзвичайних ситуацій Доріт Ніцан.

Від початку пандемії в країнах Євросоюзу було зафіксовано понад 60 млн випадків коронавірусу.

Про це повідомляє Європейське бюро ВООЗ у понеділок, 2 серпня.

У регіоні від наслідків коронавірусу померло понад 1,2 млн осіб, заявила директор бюро з надзвичайних ситуацій Доріт Ніцан.

Які країни запроваджують обмеження для нещеплених від COVID-19 громадянУ деяких країнах невакцинованим громадянам не можна відвідувати ресторани, кінотеатри та інші громадські місця.

«Загальне охоплення вакцинацією широко варіюється між державами - членами в Європейському регіоні ВООЗ, і охоплення вакцинацією пріоритетних груп населення, таких як люди старші за 60 років, працівники охорони здоров'я, люди, котрі живуть в установах довгострокового догляду, і особи з супутніми захворюваннями, все ще залишається низьким у деяких країнах. Оскільки вакцини довели свою ефективність у запобіганні важким захворюванням і смертям, більша кількість випадків захворювання в цих пріоритетних групах означатиме більше госпіталізацій і смертей. Тому ми маємо терміново вакцинувати всі пріоритетні групи», - сказала Ніцан.

За її словами, необхідно швидко збільшити масштаби вакцинації в усіх країнах для захисту вразливих груп населення.

«Крім того, ми повинні продовжувати стежити за заходами суспільної охорони здоров'я і соціального захисту, включаючи тестування, відстеження, ізоляцію, карантин, а також миття рук, носіння масок і підтримку фізичного дистанціювання в людних, тісних і закритих місцях», - додала Ніцан.

Також в ВООЗ радять подумати про необхідність подорожей і оцінити їхні ризики, щоб знизити ризик зараження на коронавірус цього літа.

Нагадаємо, в США представили докази витоку COVID-19 з лабораторії Китаю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: