Ціни на комуналку можуть зрости на 70% – депутат

Читать на русском
Через спекуляції на ринку електроенергії країна може опинитися на порозі віялових відключень і зростання цін на енергоносії, що спровокує подорожчання комуналки
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У найближчому майбутньому ціни на комунальні послуги в Україні можуть дуже істотно зрости - подорожчання складе до 70%.

Про це заявив народний депутат, член комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Михайло Волинець в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Коли на ринку електроенергії активно діяли спекулянти, на 2 липня, то з 78 блоків ТЕС 52 блоки були відключені, і 5 блоків АЕС. Міністерство енергетики та Кабмін вживали відповідних заходів, зараз ми бачимо, що ситуація ненабагато покращилася, і нескладно спрогнозувати, що в цьому опалювальному сезоні ми можемо опинитися на порозі віялових відключень і істотного зростання цін на енергоносії, що призведе до зростання цін на комунальні платежі. Десь на 70% ціни на комунальні платежі будуть рости», - розповів він.

В Україні продовжують накопичуватися борги населення за комунальні послуги. На кінець травня загальний борг українців за ЖКП склав 79,1 млрд грн. Найбільші борги у громадян за газ, а в середньому кожна українська сім'я винна за ЖКП 5,3 тисячі гривень.

Нагадаємо «Слово і Діло» розібралося, наскільки виправдані діючі тарифи і які перспективи подорожчання на 2022 рік.

А також писали, скільки українці платили за комуналку раніше і яких змін очікувати у 2021 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: