У ЗСУ перерахували ключові завдання реформування армії

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний окреслив пріоритетні завдання розвитку ЗСУ на найближчу перспективу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний окреслив пріоритетні завдання розвитку ЗСУ на найближчу перспективу. Зокрема, він наголосив на необхідності соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу ЗСУ.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Загальний курс на реформування Збройних Сил України відповідно до принципів і стандартів НАТО залишається незворотнім. І ключове тут - принципи. Зміни мають відбутися насамперед у світогляді і ставленні до людей», - сказав Залужний.

Він підкреслив пріоритетність та важливість продовження реформи грошового і кадрового забезпечення.

Крім цього, в контексті реалізації оборонної реформи, головнокомандувач направив до керівного складу ЗСУ наступні завдання:

  • продовження трансформації об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління ЗСУ, в тому числі шляхом розмежування повноважень;
  • придбання органами військового управління повних оперативних спроможностей в нових організаційних структурах (J, G, A, N, S);
  • розробка і впровадження у всіх сферах діяльності ЗСУ стандартів та процедур, схвалених у державах-членах НАТО;
  • забезпечення особистої участі країн-партнерів НАТО у заходах оперативної підготовки штабів стратегічного і оперативного рівнів, в тому числі із залученням до практичних дій під час їхнього проведення;
  • підвищення рівня професійної підготовки особового складу;
  • забезпечення вивчення військовослужбовцями англійської мови;
  • розвиток сержантського корпусу.

Головними завданнями ЗСУ в умовах відсічі і стримування російської збройної агресії залишаються утримання військових частин на належних рівнях бойової готовності і переоснащення сучасним озброєнням і військовою технікою.

Нагадаємо, 27 липня стало відомо, що Руслан Хомчак залишає посаду головнокомандувача Збройних сил України за рішенням президента Володимира Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: