Зеленський підписав закони про нацспротив та чисельність ЗСУ

Читать на русском
Зеленський підписав два закони - про основи національного спротиву і збільшення чисельності Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський підписав два закони - про основи національного спротиву і збільшення чисельності Збройних сил України.

«Це є потужним сигналом всім, що наша країна буде оборонятися, не допустить подій 2014 року та що захист України для нас - наша всенародна справа», - сказав Зеленський під час привітання військових з Днем ССО.

Як змінювалися чисельність ЗСУ та витрати на оборону з 2013 рокуЯк змінювалася чисельність ЗСУ останні 9 років і скільки грошей витрачали на оборону – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше Верховна рада схвалила законопроєкт №5557 про національний спротив та законопроєкт №5558, який передбачає, що чисельність Збройних сил України зросте на 11 тисяч осіб.

Це потрібно для створення і забезпечення функціонування сил територіальної оборони і для розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ.

У 2022 році для реалізації законопроєкту потрібно додатково 2,5 млрд грн, в 2023-му і 2024-му – по 718 млн. «Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалася чисельність ЗСУ з 2013 року та скільки коштів витрачали на оборону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: