У Держгеокадастрі констатували відсутність ажіотажу на ринку землі

Читать на русском
Певний ажіотаж на початку роботи ринку був - за рахунок того, що потрібно було надавати нотаріусам доступ до відомостей Держгеокадастру
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

На ринку землі поки що не спостерігається ажіотажу. Держгеокадастр виконав всі необхідні дії для нормального функціонування ринку.

Про це заявив перший заступник голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Анатолій Мірошниченко, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики.

За його словами, певний ажіотаж на початку роботи ринку був - за рахунок того, що потрібно було надавати нотаріусам доступ до відомостей Держгеокадастру для перевірок покупців і продавців землі. Кількість звернень становила до тисячі на день. Проблему вирішили за рахунок спрощеного порядку доступу до реєстрів і залучення додаткових співробітників. Це дозволило обробляти заяви в строк.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

Тому, резюмував чиновник, зараз ажіотажу на ринку землі немає. При цьому моніторинг ринку землі показав відсутність ажіотажу на ринку земель сільськогосподарського призначення, а також відсутність істотної зміни динаміки ринку у порівнянні з періодом до 1 липня 2021 року.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

Станом на 20 липня українці уклали вже 1229 договорів з купівлі-продажу землі.

У Мінагрополітики вважають, що капіталізація української сільськогосподарської землі зростатиме в середньому на 7-10% на рік. Через десять років українська земля сумарно коштуватиме сотні мільярдів доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: